HomeEvenimenteIn curtea bunicilor - o emisiune pentru cei mici la TVR2

In curtea bunicilor - o emisiune pentru cei mici la TVR2

"In curtea bunicilor" este o emisiunie pentru copii care a fost difuzată pe 28 aprilie, orele 10:00 pe TVR2. Atelierul Cărăbus a avut bucuria sa fie descoperit, apreciat si vizitat de echipa TVR2 pentru a realiza - in doua zile de filmari pentru aceasta emisiune dedicata copiilor - doua activitati specifice Atelierului de creatie pentru copii si Ludotecii "Cărăbus".

In prima zi am realizat pentru emisiunea realizata de echipa TVR2 - coordonata de realizatoarea emisiunii dna. Liliana Cazacu  - cateva dintre jucariile handmade ale Cărăbus: elefanti, caluti de mare, pisici si bufnite din materiale textile, ocazie cu care am descoperit pentru micutii telespectatori ai emisiunii "In curtea bunicilor" etapele de lucru si maniera in care se confectioneaza jucariile textile: desen, tipar, croitul, inseilatul, coaserea, umplerea jucariilor si decorarea acestora.

Înregistrarea emisiunii de pe TVR2 se poate vedea aici: http://www.tvrplus.ro/editie-in-curtea-bunicilor-104376

In cea de a doua zi de filmari pentru emisiunea "In curtea bunicilor" am creat in cadrul ludotecii "Cărăbus" micute jucarii din materiale reciclabile, mai exact am realizat caracatițe amuzante din butelii din plastic. Astfel am descoperit pasii de lucru pentru ca un simplu pet sa devina o jucarie, un lucru uzat si nefolositor sa se transforme intr-o decoratiune si am invatat, totodata, despre cei 3R: a recila, a refolosi si a reduce, toate acestea incadrandu-se motto-ului Ateierului de creatie si a Ludotecii "carabus": Ne jucăm si invățăm! 

Înregistrarea emisiunii de pe TVR2 se poate vedea aici: http://www.tvrplus.ro/editie-in-curtea-bunicilor-106047

20130424_170456.jpgcarabus1.giffilmari_la_carabus_pentru_tvr2_-_ziua_1.jpgfilmarile_carabus_pentru_emisiunea_in_curtea_bunicilor_tvr2.jpg20130425_1609401.jpg20130425_162612.jpg

Cum a inceput totul? Ca mama, acord deosebita atentie dorintelor si nevoilor copilului meu, iar micul meu Matei cere intotdeauna noi jucarii si timp petrecut impreuna. Asa a aparut ideea de a crea impreuna jucarii, ca o maniera de a ne juca si invata despre tot ceea ce ne inconjoara intr-un stil personal, al nostru, propriu cuplului nostru mama-copil.

Astfel, ceea ce mai intai a fost doar felul nostru de a fi, a cuplului mama-copil s-a descoperit sub forma unui hobby - un hobby care sustinut si impartasit sub forma unui blog a devenit mai apoi un job, dar mai mult decat atat a devenit o munca a mintii, a iminii si a sufletului, o menire; un job fara de care nu inteleg sa mai fiu, pentru ca nu mai stiu unde se termina hobby-ul si unde incepe job-ul, pentru ca amandoua sunt cuprinde si intrepatrunse in/de un singur cuvant: bucurie!

Ce am invatat din aceasta noua experienta? Ca jobby-ul (hobby-ul devenit job) realizat cu pasiune, dedicare, incredere, bucurie, entuziasm, dar mai ales cu dragoste pentru copii si pentru "a crea" lucruri frumoase, care aduc bucurie celor din jur, aduce cu sine recompense sufletesti nebanuite, nesperate, neasteptate, dincolo de satisfactia permanenta si bucuria sufleteasca data de lucrul cu copiii, de a realiza lucruri noi, amuzante, pentru a le bucura sufletele si pentru a deschide celor mici noi viziuni asupra posibilitatii de a crea cu materiale la indemana, uzuale si de a le transforma in jucarii prin intermediul unui simplu efort: a invata in joaca!
Multumim echipei TVR2, realizatoarei emisiunii "In curtea bunicilor" D-nei. Liliana Cazacu, copiilor participanti: Oana, Maria H., Maria R., Ioana, Cezara, Alexia, Andra, Edi si lui Matei, iar subsemnata multumeste - cu toata dragostea - si familiei, precum si dragei mele prietene Mirela Bajayo pentru incredere, susutinere si apreciere!  Cu toata dragostea, Maria 
                                                                             ***
In emisiunea "In curtea bunicilor" -  difuzata pe TVR2 incepand de maine 28 aprilie, orele 10 (episodul pilot) si in data de 05 mai orele 10:10 - Bunicul şi Bunica au răspuns la orice întrebare pusă de nepoţii lor, dar şi de voi, copiii de pretutindeni. Împreună cu vecina lor, Madame Geamantan, veţi călători în cele mai surprinzătoare locuri. Joaca este metoda cea mai bună de a învaţa cum se fac lucrurile. 
Va dorim vizionare placuta!